Zdravé mlsání

Rádi mlsáte? Rádi zkoušíte něco nového? Znáte pekanové ořechy? V dnešní době jsou poměrně dostupné a díky tomu se dostávají do širšího podvědomí všech uživatelů.
Pekanové ořechy https://www.nakliceno.cz/pekanove-orechy/ svým tvarem často připomínají lidský mozek. Velice často se přirovnávají k našim českým vlašákům, tedy k vlašskému typu z našich končin. Svým složením jsou ale jiné než jejich české příbuzné. A to zejména z hlediska nenasycených mastných kyselin. Najdete v nich několikrát více mono nenasycených kyselin. Díky tomu nejsou tolik náchylné na žluknutí, tomuto jevu se říká, že jsou metabolicky neutrální, a to právě díky svému složení.veverka na stromě

  • Každý typ má své specifické složení
  • Každý produkt má své specifické složení. Právě tyto připomínající náš vlašák jsou velice kalorické. Obsahují kolem 72 procent tuku. Ve složení najdete ještě proteiny a sacharidy.

Nejlepší je kombinace s dalšími druhy

Pokud nevíte, co s nimi, pak je můžete přidávat k ostatním oříškům, které pojídáte. Tyto konzumujte raději v menším množství. Stačí jeden nebo dva a mističku plnou dalších druhů a můžete zdravě zobat, přidat si je do jogurtu, müsli, nebo vytvořit jiný báječný pokrm. čokoládová pěna ve skleničce

  1. Zdroj vitamínů

Nesmíme zapomínat ani na jejich obsah vitamínů. Obsahují kromě zdravých tuků také hodně vitamínů, antioxidantů, enzymů a minerálů. Zmínit můžeme vitamín E, vitamíny B, vápník, hořčík, zinek, železo, selen, měď, mangan, draslík nebo fosfor.
Jsou také zdrojem vlákniny. Právě vlákninu v posledních letech nějak z jídelníčku vynecháváme, a proto bychom to měli napravit. Zdravé mlsání je tedy velice žádoucí z hlediska našeho samotného zdraví. Nedostatek vlákniny totiž může způsobit zdravotní problémy. V dnešní době, kdy je všechno akorát sladké, mozky nám oblbují tím, že do všeho dávají rafinovaný cuk nebo je vše z bílé mouky, člověk, aby pohledal něco zdravého z přírody. Přitom jsou obchody plné všelijakých produktů, takže je z čeho vybírat. Každý si tedy může vybrat svou vlastní cestu. Rozhodně na to má vliv i to, co jíte.

  1. Jak se dají použít?

Pekanové ořechy můžete jíst na sladko, ale i na slano. Můžete si z nich udělat pikantní pochoutku nebo je přidat do pomazánky. Ve fantazii se meze nekladou. Vhodné do sladkých moučníků, dezertů, zákusků, ale i do müsli, koktejlů, koláčů, dokonce i salátů a podobně.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup