Radka Třeštíková a její knihy

Radka Třeštíková se narodila v roce 1981 na jižní Moravě a vystudovala práva. Původně tak dělala profesi právničky a psaní se začala věnovat až později. Nejdříve jako autorka sloupců ve známých časopisech jako například Respekt či Elle, později napsala i své vlastní knihy, které se staly velmi úspěšné.
čtečka knih
Knihy Radky Třeštíkové:
1)Dobře mi tak
Dobře mi tak je autorčinou prvotinou. Kniha vypráví o malíři Borisovi, který prochází velkou životní změnou, rozvádí se svou manželkou. Díky této změně se zamýšlí nad celým svým životem a nad chybami, které udělal.  Postupně se snaží své chyby napravovat a zlepšit vztahy se svým synem.

2)To prší moře
To prší moře je druhá kniha Radky Třeštíkové. Je to psychologické drama, které vypráví o osudech jedné rodiny. Vše se točí hlavně kolem hlavní hrdinky dvacetileté Hany, ta se musí vypořádat s rozvodem rodičů. To však není jediná tragédie, která se jí stane, později ji dokonce rodiče umřou a ona se tak musí vyrovnat s jejich smrtí. Pomáhá jí jednak babička a jednak starší přítel Hubert, se kterým se seznámila.
květiny u knih
3)Bábovky
Zatím nejúspěšnější kniha Radky Třeštíkové vypráví o 12 ženách, jejichž osudy jsou vzájemně propojené. Kniha je typickým ženským románem a humorně, ale i s trochou napětí popisuje jejich starosti i radosti. Najdeme tu například příběh ženy, která si nerozumí se svou vlastní dcerou, ženy, které musela své postižené dítě dát do ústavu nebo třeba ženy, která se stala milenkou ženatého muže.
srdíčko ze šňůrky
4)Osm
Kniha Osm je poslední knihou Radky Třeštíkové a po úspěchu Bábovek, se dá očekávat, že se stane také bestsellerem. Tato kniha je odlišná od těch předchozích, které byly spíše romány pro ženy. Kniha Osm je napínavou detektivkou. V knize se řeší postřelení mladé dívky, policie se snaží přijít na to, kdo je pachatelem. Dívka si po probuzení z kómatu nic z osudného dne nepamatuje a nepamatuje si dokonce ani celý rok před postřelením.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup